Ar pagalvojus apie raugintą agurkėlį ir kopūstus nesikaupia seilės? Galbūt jūsų žarnynas tiesiog reikalauja šių produktų dėl gerųjų bakterijų trūkumo?!
Trilijonai bakterijų gyvena mūsų žarnyne , bet neišsigąskite! Daugelis jų yra "gerosios" bakterijos, kurios padeda mums išlikti sveikiems. Pagalvokite apie šias bakterijas apie tai kaip apie augintinius, gyvenančius jūsų viduje. Ir, kaip ir visus augintinius, jūs turite juos maitinti. Tyrimai rodo, kad šiuolaikinė vakarietiška dieta, kurioje gausu perdirbtų maisto produktų, gali sutrikdyti žarnyno mikrobiotos pusiausvyrą, o tai gali sukelti nemalonių virškinimo trakto simptomų (pilvo pūtimas, prastas virškinimas, pilnumo pojūtis ir kita).
Žarnyno gerosioms bakterijoms, o tuo tarpu ir mūsų sveikatai gali padėti fermentuoti produktai!
Štai 5 priežastys, kodėl naudinga į maisto racioną įtraukti fermentuotus- raugintus produktus:
Padeda virškinimo procesui. Gerosios bakterijos esančios raugintuose produktuose padeda suskaidyti sudėtingus angliavandenius.
Gerosios bakterijos kovoja su blogomis - ir paprastai laimi. Kiekvieną dieną praryjate patogenines (ligas sukeliančias) bakterijas. Vis dėlto ne visada nuo jų susergate, nes tuo rūpinasi jūsų mažyčiai mikroskopiniai pagalbininkai. Gerosios bakterijos sukuria rūgštinės fermentacijos šalutinius produktus, kurie mažina jūsų žarnyno pH, mažindami tikimybę, kad blogosios bakterijos galės išgyventi, be to, jie išskiria antimikrobinius baltymus, kurie naikina blogąsias bakterijas.
Padeda jūsų organizmui gaminant tam tikrus vitaminus. Šiame sąraše yra vitaminų B1, B2, B3, B5, B6, B12 ir K.
Padeda palaikyti sveikatos pusiausvyrą. Tyrimai rodo, kad mažiau įvairi žarnyno mikrobiota yra susijusi su daugeliu lėtinių ligų, tokių kaip nutukimas, astma ir lėtinės uždegiminės ligos pasireiškimu.
Padeda atkurti žarnyno sveikatą po antibiotikų vartojimo. Ar kada nors turėjote viduriavimą ar kitų virškinimo problemų po antibiotikų vartojimo? Taip yra todėl, kad jie sunaikina tiek gerąsias, tiek blogąsias bakterijas. Fermentuoto- rauginto maisto valgymas gali padėti atkurti normalią žarnyno bakterijų būklę. Tokiu atveju savo mitybą praturtinkite skaidulomis ir augalinės kilmės produktais- jų dėka žarnyno mikroflora klesti!
Tad jei kūnas sako TAIP pagalvojus apie raugintą agurkėlį- čiupkit iš VEŽIMO asortimento ir mėgaukitės!
Linkėjimai!
Vežime komanda
Comments